• This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn more.

empty models list and multiple program start

#1
empty models list:

When I open an airport again, 90% of the time I see an empty models list and black squares only. But sometimes not (10%), no idea why - good to have the models list exported as html. ^^

I copy and paste all 40 or more names of the models back into the list, doubleclick all 100 or more models in the scenery objects list to be shown again correctly on the display and not as black squares anymore. After this huge work I finally can start to edit the airport - if I would edit one airport per month only I would not write this post.
But: the more models I add, the often crashes ADE during compiling - I never was able to send the log, dunno why:



That means: if ADE crashes or I close it, I have to do the complete procedure above again and again every time (sorry, 90% of the time) I want to edit an airport just a bit. I did a lot with ADE, sometimes every day, but meanwhile this problem became so annoying, that I indeed edit one airport per month, not more.

I found some hints to create a library from my models to avoid such troubles, but the library object manager accepts *.bgl files only. Even the crash would not be a problem (because the compiling still works correctly and no data gets lost), if I would not have to start the complete procedure above again. I also hoped the Pro-Key would solve this, but - no.

Isn't there a possibility to import the models list back to ADE ? This wouldn't be a complete solution, but a start.
ADE is the main reason why I still play FSX but meanwhile I think about to uninstall FSX forever, it became too frustrating.



multiple program start:

A great thing would be to start ADE more than one time. It would help a lot to copy or compare things from other airports.



help is highly appreciated ^^,
greetz,
Dag@bert
 

scruffyduck

Administrator
Staff member
FSDevConf team
Resource contributor
#3
I am sorry but I am not sure I understand the problem. Are you saying that ADE is losing your list of models, or that it can't find them when you compile? Opening more than one copy at a time is something we have looked at. There are some complications with the databases that ADE uses and user locking, It is not just run another copy.
 
#4
Hi, and thanks for the answer !

Opening ADE and an airport the models list is (mostly) empty and if I try to compile, ADE tells me there are black squares and asks me (1x) if I want to compile nevertheless. So I have to add all models again (in the list, not on the display), have to activate/doubleclick/whatever all models in the scenery objects list to be able to compile now with all models. This procedure I have to do mostly every time if I do just small changes to an airport, grmbl. Does that mean that ADE loses the list ? I don't know, the models are shown correctly with guid and thumb, but not in the list anymore. ADE loses the path I guess, dunno. All my models are in this folder: ADE/FSX/Models.

Btw, you're the chef of ADE, want to say thanks for this amazing tool, it's simply great, you did a wonderful job here !

greetz,
Dag@bert
 

scruffyduck

Administrator
Staff member
FSDevConf team
Resource contributor
#5
Thanks for the kind words. I must admit that I have not heard of ADE losing the model list. However I need to check that you are loading and saving your work as an ADE project file and not from a bgl file. If you do use the bgl file then the list of models is not saved.
 
#6
Yes, I know, I was talking from my own airports, they are all saved as project files. I'll try to reduce the amount of models and hope with the next ADE update comes a possibility to import the models list back.
 

scruffyduck

Administrator
Staff member
FSDevConf team
Resource contributor
#7
Well something is wrong and we will not be making any changes unless we can confirm a bug. I am not aware of this being reported before. Perhaps you can attach one of your project files to a post here that shows the problem
 
#10
In my attached file there are images, and one is the background image for ADE, it's here: Project_Test\Flight Simulator X\Airport Design Editor\FSX\Images\DG02_Top.jpg
Watch it and you'll see there's a flatten. Why you don't have one even if you use my original file 'DG02_Hochschwab.ad4' I can't tell you.
And the unknown object you mention is part of the library 'GA Hangars' which I added as well, you can find it here: Project_Test\Flight Simulator X\Airport Design Editor\FSX\ga_hangars_ss_vol_2_v1.bgl

I guess you just want to confuse me totally. ^^

Meanwhile I started to convert my models to bgl and tried to make libraries, let's see if this method will work better on my PC.
I never wanted to do a library of my models, because it's just sick to share an airport with 70kB which needs a library with 2GB ..... xD