1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Error after selecting airport

Discussion in 'Airport Design Editor' started by Edge, 22/12/07.

  1. Edge

    Edge

    Joined:
    12/9/05
    Messages:
    24
    Country:
    unitedstates
    This is what it says.
    Font 'Aerial Narrow" does not support style "Bold"

    Am I doing something wrong here?
    It went through the decompling process etc.
  2. jvile

    jvile

    Joined:
    24/1/05
    Messages:
    7,608
    Larry

    Not my area of knowledge but someone in Europe or here on the East Coast will be along shortly to help with a fix.
  3. scruffyduck

    scruffyduck Administrator Staff Member FSDevConf team Resource contributor

    Joined:
    17/9/05
    Messages:
    24,154
    Country:
    wales
    Larry

    Can you give me a bit more detail about when and where this happens please?
  4. Edge

    Edge

    Joined:
    12/9/05
    Messages:
    24
    Country:
    unitedstates
    Yes. After double clicking the airport, KSEA in this case. I will try and get a screenshot and attach it with all the error lines.
    Last edited: 22/12/07
  5. scruffyduck

    scruffyduck Administrator Staff Member FSDevConf team Resource contributor

    Joined:
    17/9/05
    Messages:
    24,154
    Country:
    wales
    Larry

    I presume you are opening a stock airport then?

    Screen shot and error report would be a great help. We are adding logging to the application at the moment which will help track this sort of thing down.
  6. Edge

    Edge

    Joined:
    12/9/05
    Messages:
    24
    Country:
    unitedstates
    Here is the screenshot of the error message.

    Attached Files:

  7. Golf-HotelDelta

    Golf-HotelDelta

    Joined:
    20/12/04
    Messages:
    9,410
    Country:
    unitedkingdom
    Arial Narrow Bold is defined on my system (and in this forum) :confused:

    [​IMG]

    George
  8. scruffyduck

    scruffyduck Administrator Staff Member FSDevConf team Resource contributor

    Joined:
    17/9/05
    Messages:
    24,154
    Country:
    wales
    My guess is that you may have a missing font on your system Larry. I am seeing the same in XP as George sees in Vista
  9. Edge

    Edge

    Joined:
    12/9/05
    Messages:
    24
    Country:
    unitedstates
    It's been ages since I've been in this area. How do I get that window up please?
    I don't see it in Display Properties.
  10. scruffyduck

    scruffyduck Administrator Staff Member FSDevConf team Resource contributor

    Joined:
    17/9/05
    Messages:
    24,154
    Country:
    wales
    start -> Control Panel -> Fonts will get you a list of Fonts on your System. Alternavely to just get a list of fonts open a Word processor such as Word or WordPad to see a list of Fonts on your system.

    EDIT - on my system opening Fonts from the control panel shows that I have Arial Narrow Bold (True Type) and the file name is ARIALNB.TTF. That would be the one that you are missing I think. It is part of the default install.
    Last edited: 22/12/07
  11. Edge

    Edge

    Joined:
    12/9/05
    Messages:
    24
    Country:
    unitedstates
    Just looked. I have that one.
    EDIT:
    Ok. I can get to the airport by using the AirportList option.
    That will work, but I'm still wondering why I can't use the ICAO under search and Find.
    Thanks for your help Jon and Jim.
    Last edited: 22/12/07
  12. scruffyduck

    scruffyduck Administrator Staff Member FSDevConf team Resource contributor

    Joined:
    17/9/05
    Messages:
    24,154
    Country:
    wales
    Can you make sure it is installed? Also check that you have the other Arial Narrow fonts
  13. Edge

    Edge

    Joined:
    12/9/05
    Messages:
    24
    Country:
    unitedstates
    I have, Arial Narrow Bold ( true type )
    and, Airal Narrow Bold Italic ( true type )
    How do you make sure they are installed?
  14. scruffyduck

    scruffyduck Administrator Staff Member FSDevConf team Resource contributor

    Joined:
    17/9/05
    Messages:
    24,154
    Country:
    wales
    Do you also have Arial Narrow? I guess if they are in the list they are installed - I am no expert at this but it the only thing I can think of that will cause the error you report

    Let me have a bit of a dig around
  15. scruffyduck

    scruffyduck Administrator Staff Member FSDevConf team Resource contributor

    Joined:
    17/9/05
    Messages:
    24,154
    Country:
    wales
    I found a free font viewer at

    http://www.ampsoft.net/

    This will tell you what is installed and what is not. Also show if the font can be displayed correctly.
  16. Edge

    Edge

    Joined:
    12/9/05
    Messages:
    24
    Country:
    unitedstates
    Thanks again Jon.
    Yes, according to FontViewer, Arial Narrow is installed, and also, subfamilies:
    Bold - Airial Narrow Bold>> arialnb.ttf
    Bold Italic - Airial Narrow Bold Italic>> arialbi.tff

    So it seems all is in order, at least to me. I'm sure you have other things to do right now, and as long as I can use the ADE program, we can go through this problem at a later date.
    I sent the link to the FonViewer site to a friend who was looking for a specific English font, and he found it there. So a positive came out of that, and he is into fonts I guess, retired IBM guy, maybe he and I can come up with an answer to my problem, and if we do, I will post back.
    Thanks again, and,
    Happy Holidays.
  17. Edge

    Edge

    Joined:
    12/9/05
    Messages:
    24
    Country:
    unitedstates
    Don't ask me how, but it's working using the ICAO option now.
    It must be the almost gentle caressing I gave it, lol.
  18. scruffyduck

    scruffyduck Administrator Staff Member FSDevConf team Resource contributor

    Joined:
    17/9/05
    Messages:
    24,154
    Country:
    wales
    Hmmm - well at least it seems to be working for you now.

Share This Page