1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Flight Sim World - First Impressions

Discussion in 'Flight Sim World' started by HiFlyer, 2 Jun 2017.

  1. HiFlyer

    HiFlyer

    Joined:
    30 Jan 2016
    Messages:
    424
    Country:
    unitedstates
  2. Midflight77

    Midflight77

    Joined:
    23 Jun 2017
    Messages:
    11
    Country:
    unitedkingdom
    Interesting video thanks.

    I prefer aerofly-2 since FSW looks very like FSX, which I ditched a while back.
     
  3. rob hyrons

    rob hyrons

    Joined:
    13 Jun 2017
    Messages:
    49
    Country:
    unitedkingdom
    FSW dead! they took far too long after buying the rights from Microsoft and P3D has taken all their customers and developed it. moving on!
     
  4. hairyspin

    hairyspin Resource contributor

    Joined:
    8 May 2010
    Messages:
    2,753
    Country:
    unitedkingdom
    You'll have to provide some evidence before making such statements here.
     
  5. rob hyrons

    rob hyrons

    Joined:
    13 Jun 2017
    Messages:
    49
    Country:
    unitedkingdom
    Just my opinion, I maybe totally wrong but unless there are some major features over P3d then why?
     
  6. hairyspin

    hairyspin Resource contributor

    Joined:
    8 May 2010
    Messages:
    2,753
    Country:
    unitedkingdom
    FSW Early Access is still in development whereas P3D v4 is a released product. Dovetail have an uphill job on their hands, but they are entitled to get on with their developing. The customers will ultimately decide when we have both as released products to choose from.
     
    Last edited: 10 Jul 2017
  7. rob hyrons

    rob hyrons

    Joined:
    13 Jun 2017
    Messages:
    49
    Country:
    unitedkingdom
    well if they work hard to make far better SDK that P3d they might just make it
     
  8. n4gix

    n4gix Resource contributor

    Joined:
    26 Sep 2006
    Messages:
    10,733
    Country:
    unitedstates
    Rob, the only thing you've said that I can absolutely agree with is the implication that L-M's (and MS's for that matter) SDKs stink! :rotfl:
     
  9. Ronald

    Ronald Resource contributor

    Joined:
    26 Jan 2015
    Messages:
    517
    Flight Sim World - Latest video updates on Youtube:
    .

    Flight Sim World - Latest update logs (v4,5 and 6) on Steam:
    http://steamcommunity.com/games/389280/announcements/detail/1333478689241114653
    We've focused on the aircraft, fixing some significant bugs (including instant mission failures) and upgrading the Workshop by allowing you to share flight plans with other simmers.
    There's also one change that went into update 3 that we forgot to mention, which is the ability to change aircraft mid flight.
    So if you press escape, then head to the flight planner you should be able to switch aircraft and pick up where you left off.

    http://steamcommunity.com/games/389280/announcements/detail/1421299587039201486
    The fifth community update is now available for Flight Sim World. This update focuses on improvements relating to the RV-7 interior lighting, as well as the Pro Mission Tool and Steam Workshop functionality.

    http://steamcommunity.com/games/389280/announcements/detail/1422426030718148305
    Community Update 6 is live! We’ve been focusing on the aircraft avionics pretty hard with this update.
    Additionally, we have the introduction of passengers to your aircraft, which opens up a number of new options when customizing the load of your aircraft or building missions in the Pro Mission Editor
     
  10. pbeeby

    pbeeby

    Joined:
    10 Apr 2008
    Messages:
    100
    Country:
    england
    .... I think for Early Access, FSW is really starting to come on now. Since the introduction of Truesky ( although not perfect yet ) the whole atmospherics have changed considerably.

    Even in this early stage, you can make the default look of FSW look even better by the use of Reshade.

    Find the latest version here - https://reshade.me

    FSW Reshade.JPG


    Here is a download link for the Reshade Preset file, used to enhance the look of the Default experience and make it look like the above, making for a much richer looking environment overall.

    http://www.mediafire.com/file/4emlbwks0ek1k6a/FSW1.ini


    Hope you like it,

    Regards,

    Pete Beeby.

    PS, If you need installation instructions, please feedback here.
     
    MANOCHVARMA RAMAN likes this.
  11. Ronald

    Ronald Resource contributor

    Joined:
    26 Jan 2015
    Messages:
    517
    Thanks for sharing the link to the ReShade tool Pete.
     
  12. pbeeby

    pbeeby

    Joined:
    10 Apr 2008
    Messages:
    100
    Country:
    england
    ........ your very welcome Ronald :)

    A few more shots using the very same Reshade Preset -

    FSW Reshade 3.JPG

    FSW Reshade 4.JPG

    FSW Reshade 5.JPG

    FSW Reshade 6.JPG

    Regards,

    Pete
     
  13. Ronald

    Ronald Resource contributor

    Joined:
    26 Jan 2015
    Messages:
    517
    Great shots, thanks for sharing :)
     
  14. MANOCHVARMA RAMAN

    MANOCHVARMA RAMAN

    Joined:
    12 Jan 2016
    Messages:
    210
    Country:
    malaysia
    Hi pbeeby,

    Thanks for the preset. I have downloaded Rehshade 3.0.8. Is there any guidance on how to install the reshade and the .ini file? When i install reshade, it requesting me to download a collection of standard effects from https://github.com/crosire/reshade-shaders. If i click yes, a bunch of effect list coming out. Which one to choose?

    Hope you can guide.

    Thank you,
    Manochvarma Raman
     
  15. pbeeby

    pbeeby

    Joined:
    10 Apr 2008
    Messages:
    100
    Country:
    england
    ...Manochvarma, you are on the right track.

    Let the Reshade 3.0.8 Installer download the collection of Standard Shader Files from github.com .

    You should find, that if Reshade is installed correctly within the FSW main folder, when you run FSW, you will now see a banner at the top of the FSW loading screen, saying that Reshade is loading the default Shaders.

    If you see this, all you now have to do is place my Reshade Preset file ( FSW1.ini )
    Into the main FSW folder.

    The Next time you Start FSW, you should see a difference in its appearance, as
    Reshade should have loaded the FSW1 preset file of mine.

    If you press shift F2, you will see the main Reshade Menu come up. This is where further customisation of the preset is made possible, if you so wish.
    I recommend that you have a back up copy of the preset, just in case.

    Hope you like it, get back to me if you have any further issues.

    Regards,

    Pete Beeby.
     
  16. MANOCHVARMA RAMAN

    MANOCHVARMA RAMAN

    Joined:
    12 Jan 2016
    Messages:
    210
    Country:
    malaysia
    Hi Pete,

    Thanks for the clear guide. I able to install it.

    But i feel like the sky looks hazy even with fair weather.

    Hope can adjust that.

    Thank you,
    Manochvarma Raman
     
  17. pbeeby

    pbeeby

    Joined:
    10 Apr 2008
    Messages:
    100
    Country:
    england
    .....it's all about playing around with it, until it's right for you.

    What you will find, is that it is incredibly difficult to get 1 preset to suit all environments, you'll find you will have to strike a balance for the most part and my preset gives you a very good start.

    Regards,

    Pete.
     
  18. MANOCHVARMA RAMAN

    MANOCHVARMA RAMAN

    Joined:
    12 Jan 2016
    Messages:
    210
    Country:
    malaysia
    Hi Pete, this is my screenshot.

    FSW.jpg

    I am not sure which .fx does it uses. But the sky almost fully white. I will checkout how to customize the presets.

    Thank you,
    Manochvarma Raman
     
  19. pbeeby

    pbeeby

    Joined:
    10 Apr 2008
    Messages:
    100
    Country:
    england
    ....Manochvarma, I think there is some sort of Reshade issue going on there.

    A couple of things to check, is that inside of the newly installed " reshade-shaders " folder contained in your main FSW Folder, contains 2 Folders ( Shaders and Textures ). You need to check that both
    folders have files contained within them.

    The second thing to check, is that when you press ShiftF2 and the reshade command window is
    displayed, Check that the correct install path is shown for the FSW1 .ini file. As shown below.


    FSW Reshade ini file path..JPG

    Hope this helps.

    Pete.
     
  20. MANOCHVARMA RAMAN

    MANOCHVARMA RAMAN

    Joined:
    12 Jan 2016
    Messages:
    210
    Country:
    malaysia
    Hi Pete,

    I have all the files. I think i found the problem.

    After uncheck "Emphasize" and "Adaptive Fog" options, i got a nicer environment.

    FSW-reshade.jpg

    But need some more tweaking. ;)

    Thank you,
    Manochvarma Raman
     

Share This Page