1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Flight simulator windows 7 64bit question

Discussion in 'General chat' started by 34FS00DE, 27/4/12.

  1. 34FS00DE

    34FS00DE

    Joined:
    2/6/11
    Messages:
    43
    Country:
    finland
    Question 1:
    Does Flight Simulator X Deluxe Edition work in Windows 7 64bit? :confused:

    Question 2:
    Does Flight Simulator 2004 work in Windows 7 64bit? :confused:

    Question 3:
    Does Flight Simulator 2002 work in Windows 7 64bit? :confused:
  2. mgh

    mgh

    Joined:
    15/1/10
    Messages:
    1,011
    Country:
    unitedkingdom
    The answer to the first two questions is yes. I have no experience of FS2002.
  3. 34FS00DE

    34FS00DE

    Joined:
    2/6/11
    Messages:
    43
    Country:
    finland
    Thanks for the info mgh. Good news.
  4. rhumbaflappy

    rhumbaflappy Moderator Staff Member Resource contributor

    Joined:
    2/6/04
    Messages:
    2,437
    Country:
    us-wisconsin
    They will run, but they will run as 32-bit programs with 32-bit memory restrictions.

    Dick
  5. 34FS00DE

    34FS00DE

    Joined:
    2/6/11
    Messages:
    43
    Country:
    finland
    Memory Restrictions? What do they mean?
  6. hairyspin

    hairyspin Resource contributor

    Joined:
    8/5/10
    Messages:
    1,317
    Country:
    unitedkingdom
    You might have 32GB of ram on your rig, but FS2004 will only use 2GB iirc and FSX will only use 3.5GB or so. These are 32-bit limitations.
  7. hcornea

    hcornea Resource contributor

    Joined:
    20/4/07
    Messages:
    2,385
    Country:
    australia
    It would be worth noting that this is no worse than running them under Windows n 32bit. It's just you don't get any specific memory advantage for the executable.

    What you do get, however, is better memory management and availability for the environment, which helps (IMHO)
  8. Lancer

    Lancer

    Joined:
    3/6/11
    Messages:
    53
    Country:
    unitedkingdom
    Hi
    I am running both FSX and FS2004 on Win 7 64bit. No problems so far.
    The only thing i have done different is installed directly into c:/FSX and c:/FS2004 drive and not gone through c:/Program Files. This helps with the admin issues etc.

    Regards.
  9. Rigger

    Rigger

    Joined:
    6/2/11
    Messages:
    76
    Country:
    germany
    FS 2002 should work too, but you have to set the compatiblity mode to Windows XP SP3, otherwise you can get problems with the graphics, as far as I know...
  10. solid

    solid

    Joined:
    9/2/07
    Messages:
    752
    Country:
    panama
    I have that...and I donĀ“t see "any" difference from XP-32bit....unless you have a finger with a little tester you can poke on the configuration and get a graph or something.....:D:D:D,,, I must say it is not as stable as XP fer sure!!!!:mischievo:mischievo

Share This Page