1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

FSx mdl lost triangles

Discussion in 'ModelConverterX' started by gianp, 28/11/08.

  1. gianp

    gianp

    Joined:
    20/11/04
    Messages:
    60
    Country:
    italy
    Hi Arno,
    this FSx object model (static aircraft) wont come in correctly.
    Some triangles of the upper right wing root are missing.

    It has been built by a fellow of VVT using the latest version of FSDS.
    In case you are interested in this beautiful ultra-light airplane the zip file also includes the (real) builder home page.

    Cheers
    Gian Paolo (under a big snowstorm)

    Attached Files:

  2. FelixFFDS

    FelixFFDS

    Joined:
    30/9/06
    Messages:
    1,614
    Country:
    puertorico
    INtgerestingly, with the latest (2008-11-27) build, also with a model coming from FSDS, I have, not merely missing "faces" but whole parts missing, something that did NOT happen with previous builds. MCX build .055 is my "control"

    .... and the part names still start with a number, not an alpha character.
  3. gianp

    gianp

    Joined:
    20/11/04
    Messages:
    60
    Country:
    italy
    Reinstalled and checked with 0.55 - Same triangles missing.

    cheers
    GP
  4. arno

    arno Administrator Staff Member FSDevConf team Resource contributor

    Joined:
    28/5/04
    Messages:
    21,300
    Country:
    netherlands
    Hi,

    I see your problem, I'll put it on the todo list. I think the polygon is not missing, but drawn facing the wrong side.
  5. arno

    arno Administrator Staff Member FSDevConf team Resource contributor

    Joined:
    28/5/04
    Messages:
    21,300
    Country:
    netherlands
    Hi Felix,

    Any example of this trouble? That might help to find the problem. I am not aware of changes I made to the FSX MDL importer, but you never know :).

    About the 3DS exporter, I am sure I changed that. Are you sure you are not using some old DLL files by accident as Gian also had a while ago?
  6. arno

    arno Administrator Staff Member FSDevConf team Resource contributor

    Joined:
    28/5/04
    Messages:
    21,300
    Country:
    netherlands
    Hi Gian,

    I found the bug, should be solved in tonight's build.
  7. gianp

    gianp

    Joined:
    20/11/04
    Messages:
    60
    Country:
    italy
    Last night version tested successfully.
    cheers
  8. arno

    arno Administrator Staff Member FSDevConf team Resource contributor

    Joined:
    28/5/04
    Messages:
    21,300
    Country:
    netherlands
    Hopefully the problems of Felix are also solved with this build :).
  9. FelixFFDS

    FelixFFDS

    Joined:
    30/9/06
    Messages:
    1,614
    Country:
    puertorico
    I confirm - parts once lost are now importing correctly.

    The curious thing was that as I rechecked the 3DS model with 3D explopration, the parts were there. I identified the part names from 3D Explporation and looked them up in the imported gmax model, and while listed, the geometry was not visible.

    Either way, the lateste download (2008-11-28) appears to have fixed my findings. The missing parts import correctly, and the parts are now labeled with starting letters, instead of numbers.

Share This Page