1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Problem with ag_tree_lib12

Discussion in '3D Objects General' started by sk699, 20/1/06.

  1. sk699

    sk699

    Joined:
    24/7/05
    Messages:
    66
    Country:
    estonia
    Hello guys
    I ran up to a small problem with ag_tree_lib
    I can't get the trees to show up in FS, only a very thin line about 6 m high and few cm wide
    I did this: placed ag_tree_lib12 to the scenery folder, then added ag_tree_lib in obplacer, chose the right tree type and started making them. After that i compiled the bgl.
    Is that correct? May the exclude for the ground be the problem?
  2. kjb

    kjb

    Joined:
    16/1/06
    Messages:
    92
    They need to be placed to a heading of 0° to work. If you use another heading they won't be visible.
  3. sk699

    sk699

    Joined:
    24/7/05
    Messages:
    66
    Country:
    estonia
    It worked
    Thanks
  4. sk699

    sk699

    Joined:
    24/7/05
    Messages:
    66
    Country:
    estonia
    Another issue:
    I noticed there are some "green lines" above the placed trees
    Is it a bug ? If yes then how can i avoid it?
  5. arno

    arno Administrator Staff Member FSDevConf team Resource contributor

    Joined:
    28/5/04
    Messages:
    21,248
    Country:
    netherlands
    You are probably seeing part of the other trees in the same texture. Are you sure that you have the texture detail setup so that the highest mipmap levels are actually shown?
  6. sk699

    sk699

    Joined:
    24/7/05
    Messages:
    66
    Country:
    estonia
    Sorry to say but I do not get exactly what you are saying..
    If you mean in FS settings, then yes, I have sliders set from high to max
  7. arno

    arno Administrator Staff Member FSDevConf team Resource contributor

    Joined:
    28/5/04
    Messages:
    21,248
    Country:
    netherlands
    I mainly meant the global texture size slider. It is on the hardware tab if I remember correct. If this one is set too low, you will not see the highest mipmaps.
  8. sk699

    sk699

    Joined:
    24/7/05
    Messages:
    66
    Country:
    estonia
    Checked it out
    MAX global texture won'´t take it away
    But here is a picture of it:

    Attached Files:

  9. arno

    arno Administrator Staff Member FSDevConf team Resource contributor

    Joined:
    28/5/04
    Messages:
    21,248
    Country:
    netherlands
    Yes, that indeed looks like the bottom part of the next tree in the texture sheet. Which tree are you placing, then I can check if I see it here as well?
  10. sk699

    sk699

    Joined:
    24/7/05
    Messages:
    66
    Country:
    estonia
    It happens to all of them
    But this should be ag_tree_04 or ag_tree_03
  11. arno

    arno Administrator Staff Member FSDevConf team Resource contributor

    Joined:
    28/5/04
    Messages:
    21,248
    Country:
    netherlands
    I tried it on my PC, but I don't see the problem.

    Are you using the default MS tree textures or maybe some sort of replacement texture for them?
  12. sk699

    sk699

    Joined:
    24/7/05
    Messages:
    66
    Country:
    estonia
  13. arno

    arno Administrator Staff Member FSDevConf team Resource contributor

    Joined:
    28/5/04
    Messages:
    21,248
    Country:
    netherlands
    OK, I guess that is the problem then. This reduced version will have some pixels slightly different of course due to the resizing. And as a result of the that the mapping of the trees is no longer correct.

    When I work on an update of the trees, I'll try to make the mapping so that it is also correct with such textures. But for now there is nothing to do about this.
  14. sk699

    sk699

    Joined:
    24/7/05
    Messages:
    66
    Country:
    estonia
    Okei thanks a lot for your help, Arno :)

Share This Page