• Which the release of FS2020 we see an explosition of activity on the forun and of course we are very happy to see this. But having all questions about FS2020 in one forum becomes a bit messy. So therefore we would like to ask you all to use the following guidelines when posting your questions:

    • Tag FS2020 specific questions with the MSFS2020 tag.
    • Questions about making 3D assets can be posted in the 3D asset design forum. Either post them in the subforum of the modelling tool you use or in the general forum if they are general.
    • Questions about aircraft design can be posted in the Aircraft design forum
    • Questions about airport design can be posted in the FS2020 airport design forum. Once airport development tools have been updated for FS2020 you can post tool speciifc questions in the subforums of those tools as well of course.
    • Questions about terrain design can be posted in the FS2020 terrain design forum.
    • Questions about SimConnect can be posted in the SimConnect forum.

    Any other question that is not specific to an aspect of development or tool can be posted in the General chat forum.

    By following these guidelines we make sure that the forums remain easy to read for everybody and also that the right people can find your post to answer it.

ADE aligned but not aligned

Messages
17
Country
unitedkingdom
As a noobie too airport designing, i'm starting with the runway at the moment,but I seem to have a small issue with the runway alignment.
I think it has something to do with the background images but I have no idea how they are out.
I have created quite a high res sat image in SbuilderX (323mb bmp file) and then created a jpg of that file but its still too large to fit into ADE
So I went into Sbuilderx again and created 2 smaller images that fit onto ADE. I aligned the runway to those images and it fits on very well.The only problem seems to be that when I compile the ade file and then run P3d my runway is actually about the width of the runway out and runs parallel with the sat image that was created with Sbuilderx.

Any ideas on how to correct it,but keep all the info from both sbuilderx and ADE
I'm not sure How this has happened as all I have done is create backgrounds from the same location in Sbuilderx ,so they should all be the same,or am I missing something.

Thanks
 
Messages
783
Country
norway
I usually resize the hires image, then save as jpg. As long you keep the aspect rate, the SB coordinates you use to adjust the pic in ADE will still work.
 
Messages
17
Country
unitedkingdom
Thanks Andrew
I've done a bit of playing around and have started again,and seem to have it sorted now
 
Top