FSXA AI Flying Erratic [SOLVED]

#1
As the title says, my custom created AI flies erratically.

I am creating traffic for a small airfield I am doing, only VFR traffic performing TNG's for now. I'm using AIFP3 to create the flights and using FSX own AI models (Piper Cherokee 180 and C172)
The aircraft depart fine but then they seem to start descending as they turn on to the crosswind, they descend so much they eventually hit the ground long before they reach the runway - they are set to fly at 2000 feet but don't even seem to be breaking the 1000ft barrier before they turn downwind and begin a gradual descent, at full speed for the rest of the circuit.

AC#2,G-BKCE,1%,24h,VFR,12:30:00,TNG13:30:00,20,R,6668,EGBG,13:50:00,TNG17:00:00,20,R,6669,EGBG
AC#1,G-USSY,1%,24h,VFR,12:00:00,TNG13:00:00,20,R,6666,EGBG,13:20:00,TNG15:00:00,20,R,6667,EGBG

AC#1,62,"Piper Cherokee 180"
AC#2,57,"Cessna Skyhawk 172SP Paint1"


Any help with this would be much appreciated
 
#2
May be 020 instead of 20 for the altitude?

Note : the cruising speed of your plane are very low (the default traffic BGL use 129 for the Cessna and 124 for the Cherooke).
 
#3
May be 020 instead of 20 for the altitude?

Note : the cruising speed of your plane are very low (the default traffic BGL use 129 for the Cessna and 124 for the Cherooke).
I changed the FL from 20 to 020 and tried 030 as well but they still begin a descent as they turn to crosswind o_O
 
#5
Hi Darren,
I tried your flightplan loading in AIFP and found some errors :
FP .txt Line No. 1:
Leg 02: Invalid field(s) may have been replaced to avoid other difficulties. Please refer to the flight plan text file to determine the original contents
Departure/arrival times invalid for specified sub-24 hr. repeat period. Repeat period changed to daily.


I gave the flightplan a chance and tried it by myself. I think you gave no time between Start and TNG (12:00 to 12:00).
My changed flightpan works this way: AC#1,G-USSY,1%,24h,VFR,12:00:00,TNG13:00:00,20,R,6666,EGBG,13:20:00,TNG15:00:00,20,R,6667,EGBG
I used also the Cherooke.
 
#6
I managed to fix this.

My problem was in my AFCAD, pattern altitude was set to 0m so I raised it up to 457m and now all is good, pretty long on the downwind leg but I think that's just due to the FP altitude, will have a mess around now I've got them to behave!

Thanks for all the input
 
Top