• Which the release of FS2020 we see an explosition of activity on the forun and of course we are very happy to see this. But having all questions about FS2020 in one forum becomes a bit messy. So therefore we would like to ask you all to use the following guidelines when posting your questions:

    • Tag FS2020 specific questions with the MSFS2020 tag.
    • Questions about making 3D assets can be posted in the 3D asset design forum. Either post them in the subforum of the modelling tool you use or in the general forum if they are general.
    • Questions about aircraft design can be posted in the Aircraft design forum
    • Questions about airport design can be posted in the FS2020 airport design forum. Once airport development tools have been updated for FS2020 you can post tool speciifc questions in the subforums of those tools as well of course.
    • Questions about terrain design can be posted in the FS2020 terrain design forum.
    • Questions about SimConnect can be posted in the SimConnect forum.

    Any other question that is not specific to an aspect of development or tool can be posted in the General chat forum.

    By following these guidelines we make sure that the forums remain easy to read for everybody and also that the right people can find your post to answer it.

Attached objects confusion

Messages
116
Country
switzerland
Hi Arno

If I load a plane into MCX by draging the aircraft.cfg onto the MCX window I get this:
LuczolN.jpg


The two lights you can see should be under the wings on the gear strut. They are above and animation is wrong. Looks like axis were exchanged.

I get the desired positions and animations, when loading the external object .mdl directly into MCX.
Dd5XrVo.jpg


I never was aware, loading via aircraft.cfg is a problem. Is this a known issue?

I use the latest development version of MCX and the modeldef contains additional params recommended in the CalClassic conversion tutorial.

Kind regards

Dan
 

arno

Administrator
Staff member
FSDevConf team
Resource contributor
Messages
31,412
Country
netherlands
Hi Dan,

Sounds like a bug. Does this happen with any aircraft you try or only this model?
 

arno

Administrator
Staff member
FSDevConf team
Resource contributor
Messages
31,412
Country
netherlands
OK, let me try to reproduce it with that model.

Which version of MCX are you using?
 

arno

Administrator
Staff member
FSDevConf team
Resource contributor
Messages
31,412
Country
netherlands
OK, that is a recent development release. I remember I fixed an issue a few months ago, but you have that fix already.
 
Top