• Which the release of FS2020 we see an explosition of activity on the forun and of course we are very happy to see this. But having all questions about FS2020 in one forum becomes a bit messy. So therefore we would like to ask you all to use the following guidelines when posting your questions:

    • Tag FS2020 specific questions with the MSFS2020 tag.
    • Questions about making 3D assets can be posted in the 3D asset design forum. Either post them in the subforum of the modelling tool you use or in the general forum if they are general.
    • Questions about aircraft design can be posted in the Aircraft design forum
    • Questions about airport design can be posted in the FS2020 airport design forum. Once airport development tools have been updated for FS2020 you can post tool speciifc questions in the subforums of those tools as well of course.
    • Questions about terrain design can be posted in the FS2020 terrain design forum.
    • Questions about SimConnect can be posted in the SimConnect forum.

    Any other question that is not specific to an aspect of development or tool can be posted in the General chat forum.

    By following these guidelines we make sure that the forums remain easy to read for everybody and also that the right people can find your post to answer it.

No connection between P3Dv3 and ADE v01.78.7298

Messages
141
Country
germany
I have today come across a failure to connect ADE with my Flight Sim. Yesterday was no problem, connection and Red Cross established every time. I have made no changes that I know of to my system or any other programs however now I have this problem. FSUICP is showing in my Flight Sim (P3Dv3.4) Addons Menu. When both Flight Sim and ADE v01.78.7298 (Pro) are running and I select Connect in ADE the box turns Green. I then select Center on Aircraft and this centers on ARP even though my aircraft is 300 meters away, also no Red Cross is indicated. I am very frustrated as I use the indicated aircraft position to also position addon scenery objects from Instant Scenery. As I say this was yesterday ok but even after PC restarts etc the problem still persists. This is the only time that this has happened in my many years of using ADE in its various versions. Help would be most welcome.
 
I believe that I have solved the problem as that had something to do with changing the aircraft wing span in the settings menu. Will wait and see if it persists.
 
Back
Top