• Which the release of FS2020 we see an explosition of activity on the forun and of course we are very happy to see this. But having all questions about FS2020 in one forum becomes a bit messy. So therefore we would like to ask you all to use the following guidelines when posting your questions:

    • Tag FS2020 specific questions with the MSFS2020 tag.
    • Questions about making 3D assets can be posted in the 3D asset design forum. Either post them in the subforum of the modelling tool you use or in the general forum if they are general.
    • Questions about aircraft design can be posted in the Aircraft design forum
    • Questions about airport design can be posted in the FS2020 airport design forum. Once airport development tools have been updated for FS2020 you can post tool speciifc questions in the subforums of those tools as well of course.
    • Questions about terrain design can be posted in the FS2020 terrain design forum.
    • Questions about SimConnect can be posted in the SimConnect forum.

    Any other question that is not specific to an aspect of development or tool can be posted in the General chat forum.

    By following these guidelines we make sure that the forums remain easy to read for everybody and also that the right people can find your post to answer it.

P3D v3 P3dv3.2 crashing with Ade afcad file

Messages
17
Country
unitedkingdom
Hi
I'm very new to all this,so this is most likely my fault,However I do not know whats causing it.
I have created my airport using a Sat image of the area and created my blend mask using SbuilderX. I have put it into P3d and checked that it shows up and all is good.
I have then gone into ADE V1.67.5684 and taken out everything except the Runway and have modified it to the correct length and sorted out all the other small errors that was present from the stock airport
I've also added new parking spots but nothing else.
I then compiled it in ADE to check how the runway looked in P3d and copied the bgl file over to my folder with the airport in it.
When I try to start P3d I can get to the setup screen fine,but when I try and load the airport P3d crashes
If I remove the airport bgl created by ade then the sim and airport load,so it is definately the ade file that is causing the issue
Can anyone tell me why and hopefully offer a fix?
Thanks
 

GHD

Messages
12,214
Country
england
It is possibly unconnected parking spots.

It would help if you could attach your ade4 file and any cvx files created by SBX.
 
Messages
972
Country
us-florida
Load your project into ADE and check that the issue manager is green. Then run fault finder. This may help you to find the problem.

Ed
 
Messages
17
Country
unitedkingdom
Thanks guys
George I think you had it spot on.I had created parking spots but as yet I have not done any taxiways so they were all orphaned
I have tried it again without parking spots,and this time all loads fine ,however I do have issues with the runway alignment in ade compared to the sat images I'm working from.
But I will make another post for that

Thanks for the help
Rgds
Pete
 
Top