• Which the release of FS2020 we see an explosition of activity on the forun and of course we are very happy to see this. But having all questions about FS2020 in one forum becomes a bit messy. So therefore we would like to ask you all to use the following guidelines when posting your questions:

    • Tag FS2020 specific questions with the MSFS2020 tag.
    • Questions about making 3D assets can be posted in the 3D asset design forum. Either post them in the subforum of the modelling tool you use or in the general forum if they are general.
    • Questions about aircraft design can be posted in the Aircraft design forum
    • Questions about airport design can be posted in the FS2020 airport design forum. Once airport development tools have been updated for FS2020 you can post tool speciifc questions in the subforums of those tools as well of course.
    • Questions about terrain design can be posted in the FS2020 terrain design forum.
    • Questions about SimConnect can be posted in the SimConnect forum.

    Any other question that is not specific to an aspect of development or tool can be posted in the General chat forum.

    By following these guidelines we make sure that the forums remain easy to read for everybody and also that the right people can find your post to answer it.

P3D v5 Sbuilder not removing autogen

Messages
1,511
Country
unitedstates
I have some custom scenery I created a ways back where I now need to flatten a small area and remove all the custom buildings and trees in that area. So I created a small polygon and made it a "flatten" as well as excluding autogen using SBuilderX 315. I tried AB_Flatten_ExcludeAutoGen and AB_Flatten_MaskClassMap_ExcludeAutogen. If I am using default scenery and create my own scenery folder (with the flatten .bgl in its own scenery folder), it works as expected. I get a nice little flat area and it has removed the default trees and buildings. However, if I activate my own older custom scenery I get the flatten but no autogen exclusion. I also tested by creating a custom scenery folder and gave it a higher priority than my other custom scenery.

Now, the custom scenery I am talking about has photoreal ground textures at 1m resolution as well as custom tree and buildings autogen which I am trying to remove with this poly. Could it be because I have no texture folder added to the flatten bgl the underlying scenery is causing the autogen not to be deleted? That is to say I need to add a higher resolution ground image (or a mdl plane) with a higher resolution image in order to remove the autogen?
 
Top