• Which the release of FS2020 we see an explosition of activity on the forun and of course we are very happy to see this. But having all questions about FS2020 in one forum becomes a bit messy. So therefore we would like to ask you all to use the following guidelines when posting your questions:

    • Tag FS2020 specific questions with the MSFS2020 tag.
    • Questions about making 3D assets can be posted in the 3D asset design forum. Either post them in the subforum of the modelling tool you use or in the general forum if they are general.
    • Questions about aircraft design can be posted in the Aircraft design forum
    • Questions about airport design can be posted in the FS2020 airport design forum. Once airport development tools have been updated for FS2020 you can post tool speciifc questions in the subforums of those tools as well of course.
    • Questions about terrain design can be posted in the FS2020 terrain design forum.
    • Questions about SimConnect can be posted in the SimConnect forum.

    Any other question that is not specific to an aspect of development or tool can be posted in the General chat forum.

    By following these guidelines we make sure that the forums remain easy to read for everybody and also that the right people can find your post to answer it.

Xplane 11 Blender Brakes need help

Messages
28
Country
france
Hello
I am modeling the Pipistel virus for Xplane 11 under Blender.
Everything works fine except the differential brakes. The parking brake works well.
The brakes are assigned to the rudder pedals and the data ref is: sim / cockpit2 / controls / left_brake_ratio and sim / cockpit2 / controls / right_brake_ratio.
Everything is in a virus_int.obj object.
The export is done without error, but under Xplane the brakes do not react and the data refs remain at zéro
I'm missing something, but what?
Below are screenshots of obj file, plane maker and blender section

Thanks for your help

Patrick

pm01.JPG


pm02.JPG

blender01.JPG


int_obj.JPG
 
Messages
28
Country
france
Hello
Problem solved, it came from a plugin (Xlua) which managed the brakes in parallel.
After removing this plugin, the plane brakes normally
 
Top