• Which the release of FS2020 we see an explosition of activity on the forun and of course we are very happy to see this. But having all questions about FS2020 in one forum becomes a bit messy. So therefore we would like to ask you all to use the following guidelines when posting your questions:

    • Tag FS2020 specific questions with the MSFS2020 tag.
    • Questions about making 3D assets can be posted in the 3D asset design forum. Either post them in the subforum of the modelling tool you use or in the general forum if they are general.
    • Questions about aircraft design can be posted in the Aircraft design forum
    • Questions about airport design can be posted in the FS2020 airport design forum. Once airport development tools have been updated for FS2020 you can post tool speciifc questions in the subforums of those tools as well of course.
    • Questions about terrain design can be posted in the FS2020 terrain design forum.
    • Questions about SimConnect can be posted in the SimConnect forum.

    Any other question that is not specific to an aspect of development or tool can be posted in the General chat forum.

    By following these guidelines we make sure that the forums remain easy to read for everybody and also that the right people can find your post to answer it.

MSFS [GUIDE] How to create custom aerial scenery

I cant get it to work with two cgl packages it only seems to load 1 of them. 1 is for the airport and that is showing up. but the second cgl is not showing up which is only a few squares away covering a small bit of the town. Well i can see that its loaded if i zoom very far out. but its done with the same settings regarding the zoom levels and everything..
 

rhumbaflappy

Moderator
Staff member
Resource contributor
There is an aerial scenery bug. A second aerial won't show in proximity to an already placed aerial. I don't know the distance from the previously placed aerial. but it is significant. Perhaps it is an LOD11 area. I'm unaware of an compiler flag that would allow co-existence.
 
Hi,

Followed this tutorial to the letter, but the new aerial image just doesn't show up. I thought it might be something to do with the image from Orbx EGNM, but removing that makes no difference. My console log can be seen at https://www.fsdeveloper.com/forum/threads/ortho-images-not-displaying.449030/

Any help appreciated!

EDIT: After further research, it is the same bug mentioned above. Completely uninstalling Orbx EGNM (rather than just moving the CGL folder) caused my tiles to show up. How annoying!
 
Last edited:
Top