• Which the release of FS2020 we see an explosition of activity on the forun and of course we are very happy to see this. But having all questions about FS2020 in one forum becomes a bit messy. So therefore we would like to ask you all to use the following guidelines when posting your questions:

    • Tag FS2020 specific questions with the MSFS2020 tag.
    • Questions about making 3D assets can be posted in the 3D asset design forum. Either post them in the subforum of the modelling tool you use or in the general forum if they are general.
    • Questions about aircraft design can be posted in the Aircraft design forum
    • Questions about airport design can be posted in the FS2020 airport design forum. Once airport development tools have been updated for FS2020 you can post tool speciifc questions in the subforums of those tools as well of course.
    • Questions about terrain design can be posted in the FS2020 terrain design forum.
    • Questions about SimConnect can be posted in the SimConnect forum.

    Any other question that is not specific to an aspect of development or tool can be posted in the General chat forum.

    By following these guidelines we make sure that the forums remain easy to read for everybody and also that the right people can find your post to answer it.

ILS BUG?

Messages
15
hello everyone, i am currently working in a small airport and i have this problem with ils
1622681829261.png



It turns out that the LOC is always pointing to the left, Although the plane is aligned with the runway, this also happens to me in other airports created by others but not the default airports.

sorry for the english i used google translate


here is ILS CODE

XML:
<Ils lat="-16.34144439999993" lon="-71.55451388888889" alt="2569.00000000186265" end="PRIMARY" range="28968.20000000000073" ident="IARB" magvar="-5.713000" heading="97.00000000000000" frequency="109.70000000000000" name="ILS/DME RWY10" backCourse="FALSE">
   <Dme lat="-16.34094439999995" lon="-71.58261111111112" alt="2525.99999999627471" range="28968.20000000000073"/>
   <GlideSlope lat="-16.34094439999995" lon="-71.58261111111112" alt="2525.99999999627471" pitch="3.000000" range="16093.39999999999964"/>
</Ils>
 
Messages
11
Country
russia
Hello, yep, have the same trouble in this update. But my previous scenery with custom ILS is working good. And my scenery which i am doing now have this trouble.
 
Messages
246
Country
germany
hello everyone, i am currently working in a small airport and i have this problem with ils
View attachment 73836


It turns out that the LOC is always pointing to the left, Although the plane is aligned with the runway, this also happens to me in other airports created by others but not the default airports.

sorry for the english i used google translate


here is ILS CODE

XML:
<Ils lat="-16.34144439999993" lon="-71.55451388888889" alt="2569.00000000186265" end="PRIMARY" range="28968.20000000000073" ident="IARB" magvar="-5.713000" heading="97.00000000000000" frequency="109.70000000000000" name="ILS/DME RWY10" backCourse="FALSE">
   <Dme lat="-16.34094439999995" lon="-71.58261111111112" alt="2525.99999999627471" range="28968.20000000000073"/>
   <GlideSlope lat="-16.34094439999995" lon="-71.58261111111112" alt="2525.99999999627471" pitch="3.000000" range="16093.39999999999964"/>
</Ils>
What's the airport ICAO code? Is it a vitual or a real airport? What is LittleNavMap telling you about the magvar and heading?
 
Messages
15
I'm sorry I forgot to put the ICAO, THE ICAO IS SPQU is a real airport, the airport is located in the city of Arequipa in Peru
 
Messages
246
Country
germany
Why partially? There is no deviation any more centerline and +-0 to left/right. What's not okay?
 
Messages
15
I changed the magvar part, it was negative so I removed the minus sign and the loc lined up, but now point a little to the right

1622757999066.png
 
Top